Pinsamt

publicerat i Allmänt;
Är det nånting som är pinsamt så är det när folk hejar på stan och man av någon anledning inte känner igen personen.
Detta hände mig idag. Jag hade nästan gått förbi när jag uppafattade hejningen så jag hann bara se lite snett bakifrån. Samtidigt satt Kajsa och bråkade i vagnen och försökte rymma. Så jag ahr verkligen ingen aning om vem det var som hejade på mig. Detta kommer gå och gnaga på mig resten av veckan känns det som. Hatar att inte ha koll!

Så om du känner dig träffad, att du var personen som inte fick ett hej tillbaka idag så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Menade inte att verka otrevlig. Jag var bara väldigt stressad och hjärnan kopplade inte som den skulle.

För liten.

publicerat i Graviditet;
Nu senaste veckan har det hänt grejer. Bl.a. två sjukhusbesök. Åkte in i Torsdags för att bebisen slutade röra på sig, men när vi väl var där så vart det ett jäkla liv i magen. Fick ligga och lyssna på hjärtslagen i en halvtimme och det var så stabilt och precis som det skulle vara. Men dagen efter fick vi tid för ultraljud bara för att dubbelkolla att allt var bra.
Bebisen verkade må bram MEN...den var 20% för liten. Blodflödet i navelsträngen var precis som det skulle så varför bebisen är för liten vet vi inte. Men från och med nu blir det fler kontroller. Så länge den stannar på 20% så tror jag att det ska vara lugnt om jag fattat rätt. Men tappar den ännu mer så blir det kanske till att få för tidigt även denna gång.

Så nu håller vi alla tummar och tår för att bebisen växer ordentligt tills nästa ultraljud (om ca 3 veckor). Hoppas den t.o.m. växer ikapp lite så slipper man vara så orolig.

Typiskt oss, aldrig kan saker och ting vara precis som det ska. Nånting ska alltid krångla.
Nu verkade ju bebisen må bra iallafall så man ska väl inte klaga. Det hade kunnat varit beytligt värre. Men eftersom magen är så himla stor så hade jag ju räknat med en jättebebis. Men det var nog bara väldigt gott om fostervatten.

Just nu i skrivandets stund så är det full fart i magen. Hela magen hoppar av sparkarna och det är underbart att känna att det rör sig där inne. Speciellt efter att gått ett dygn förra veckan och oroat sig över att det inte rörde sig alls.

Fixar för fest

publicerat i Allmänt;
Tjo! Nu för tiden brukar ju jag somna runt kl 20 på kvällarna. Men igår satt jag uppe och sydde gardiner tills klockan nästan var 12 på natten. Ändå är jag redan vaken och har hållt på grejat här hemma i snart en timme. Måste ju hinna få undan lite grejer här hemma eftersom det blir inflyttningsfest ikväll.

Dagen till ära så har jag till och med köpt nya kläder. En mammaklänning/tunika. Jag som trodde jag skulle kunna ha mina vanliga tröjor och bara köpa mammabrallor. Men nu börjar det bli så att tröjorna bara når över halva magen. Så jag unnade mig den där för 149:-  :) Jag har inte testat den än så vi får se hur den ser ut på. Kanske ser jag ut som en hög med skit med den. Men då får jag väl göra det. Det är ändå bara Bergqvistarna, Wahlmännen och några till som kommer på festen ikväll så dom flesta är van att se mig som en hög med skit. Inte sjutton behöver jag va så snygg för t.ex. Esbjörn. Han som rantar runt i kalsongerna jämt när man hälsar på honom :)

Men det är ju alltid lite kul att försöka fixa till sig lite när det är partaj, men nu känns det ganska hopplöst. Håret skulle behöva en färgning och midjemåttet skulle väl vart typ en halvmeter kortare för att det ens skulle vara värt att tänka på.
Snygg får jag vara nästa år. Och då jävlar!

Längtar efter gymmet!