För liten.

publicerat i Graviditet;
Nu senaste veckan har det hänt grejer. Bl.a. två sjukhusbesök. Åkte in i Torsdags för att bebisen slutade röra på sig, men när vi väl var där så vart det ett jäkla liv i magen. Fick ligga och lyssna på hjärtslagen i en halvtimme och det var så stabilt och precis som det skulle vara. Men dagen efter fick vi tid för ultraljud bara för att dubbelkolla att allt var bra.
Bebisen verkade må bram MEN...den var 20% för liten. Blodflödet i navelsträngen var precis som det skulle så varför bebisen är för liten vet vi inte. Men från och med nu blir det fler kontroller. Så länge den stannar på 20% så tror jag att det ska vara lugnt om jag fattat rätt. Men tappar den ännu mer så blir det kanske till att få för tidigt även denna gång.

Så nu håller vi alla tummar och tår för att bebisen växer ordentligt tills nästa ultraljud (om ca 3 veckor). Hoppas den t.o.m. växer ikapp lite så slipper man vara så orolig.

Typiskt oss, aldrig kan saker och ting vara precis som det ska. Nånting ska alltid krångla.
Nu verkade ju bebisen må bra iallafall så man ska väl inte klaga. Det hade kunnat varit beytligt värre. Men eftersom magen är så himla stor så hade jag ju räknat med en jättebebis. Men det var nog bara väldigt gott om fostervatten.

Just nu i skrivandets stund så är det full fart i magen. Hela magen hoppar av sparkarna och det är underbart att känna att det rör sig där inne. Speciellt efter att gått ett dygn förra veckan och oroat sig över att det inte rörde sig alls.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Kattiz:

håller alla tummar å tår här uppe i sthlm.. :)

2:a kommentar, skriven , av Linnis:

Nere i Sthlm heter det väl? :P

Kommentera inlägget här :